Kanske kommer tillbaka.

Bloggpaus. Det här med att blogga är inte min grej, alltså jag är bra på att skriva och så, det är liksom inte svårt.. Men jag tycker inte om det. Jag lämnar hellre bloggandet till någon som verkligen gillar det och är bra på det. Pusshej

Ta hand om mig själv - dag

Det är viktigt att älska sig själv som alla vet, för annars mår man inget vidare, och ibland kan man ta ett steg längre och ta hand om sig själv och bara ta det lungt. Idag är en sån dag, jag ska gå upp och ta ett bad snart, sätta på pretty little liars på min dator (ja, man kan ha datorn i badrummet så länge man bara badar, när man ska dusha av sig så bör man lägga en handduk över den så att den inte får fuktskador) och bara njuta av livet. Nu tänkte jag i alla fall tipsa er om saker som jag är nyfiken på att prova på mina sådana här dagar, hade jag haft råd hade jag köpt allt det här. Jag har gjort två collage här, ett för oss lite fattigare som ändå vill ha vardagslyx, och en för er som har gott om pengar att slösa och kan unna er riktigt bra produkter.
Hoppas ni hittar något ni gillar, kram!

 
 
Shampoo - 28 kr, Balsam - 29 kr, Body butter - 79 kr, duschtvålen - 69 kr, peelingen - 69 kr, waxningen - 99 kr, inpackning - 39 kr, body smoothie - 79 kr, body mist - 59 kr.
Totalt för en badstund på budget = 550 kr.

Body scrub - 229 kr, body mist - 395 kr, duschboll - 39 kr, waxningskit - 445 kr, body lotion - 249 kr, boste med tester - 150 kr, body butter - 350 kr, balsam - 189 kr, shampoo - 189 kr.
Totalt för lyxiga bad och mysiga dagar = 2235 kr.

Jag orkade verkligen inte länka alla sakerna, som ni kanske förstår...
Men nu ska jag gå och bada, hörs senare pusshej!




Tre bästa - Skönhet

I det här inlägget tänkte jag berätta om mina tre favoriter ur olika kategorier, så hoppas ni gillar det!

Ögonsmink: Om allt mitt smink skulle försvinna, så är det abslout första jag skulle köpa en ny "Loreal paris volume express exess mascara". Den är väldigt vardaglig, men om man tar några fler lager kan den passa till finare tillfällen också. Den är min abslouta favoritmascara. Till den så behöver jag självklart en eyeliner, och min favorit är min bruna från Essence (hittade dock ingen bild på just den). Med en brun eyeliner kan man göra alla möjliga saker, får en brun sotning till en vardaglig eyeliner på vattenlinjen. Den sista produkten är min palett från MUA som jag älskar, just för att det finns så många möjligheter med den. Det går att göra sotningar, glitterchockar, pop of color sminkningar och vardaglia matta lätta skuggningar. Den är så mångsidig och enkel att arbeta med, och pigmentet är helt underbart. Just min palett heter "Undressed".

Ansiktssmink: Eftersom mitt ansikte har en tråkig gråaktig ton året om så matchar inte färgen där med min solbruna kropp. Därför älskar jag min Cc-cream från Lumene. Den ger en naturlig brun färg (jag har valt en mörkare färg än mitt ansikte), korrigerar röda och blåa toner i huden och är mjukgörande samtidigt som den är bra för huden. Sen så älskar jag min "Age rewind concealer" från Maybelline, den täcker allt från finnar till röda fläckar och mörka ringar under ögonen. Den är lätt att använda och håller hela dagen. Den sista ansiktsprodukten är ett puder från The body shop som jag använder när jag känner att jag verkligen vill sätta min bas. Det är verkligen en räddare i nöden när man är fet och glansig i ansiktet, och även när man har finnar. När man har matt hy syns inte orenheter och finnar lika väl som när man har fet och glansig hy.

Läppsmink: Mitt Nivea lipbutter är verkligen det bästa som finns. Den är billig, bra, luktar gott och har en beroendeframkallande effekt. Helt underbart helt enkelt. Så det är abslout en produkt som jag kommer köpa igen. Vill man ha mjuka läppar så är det viktigt att exfoliera dom för att få bort hård och döda hud, så därför är ett lipbutter jättebra. Jag brukar bara ta socker och honung och skubba med, men jag vill verkligen ha ett riktigt lipscrub så det kommer jag nog köpa snart. Den sista sminkprodukten jag tänker nämna idag är Maybellines läppstift. Superpigmenterade och håller länge, kommer definitivt köpa fler.

Hudvårdsprodukter: Jag älskar, som ni säkert vet, min Garnier exfo busher. Den rengör min hud superbra, tömmer porerna, förebygger mot akne och torkar även ut finnarna som redan finns. Efter jag har tvättat mitt ansikte så sätter jag alltid på en ansiktskräm, men ibland är jag så extremt torr runt min mun och näsa att en vanlig ansiktskräm inte duger. Min Vishykräm är en superhjälte i vardagen för mig, och den återfuktar mina extremt torra områden så galet bra. Och inte nog med det, den återfuktar dessutom i flera dagar och man känner sig mjuk hur länge som helt efter att man har använt den. Den är dessutom superdryg. Den sista favoriten är en Body lotion från The body shop i doften "Vineyard peach". Den doftar helt underbar, man blir superlen och mjuk av den och den håller huden mjuk tills man duschar. Jag älskar den verkligen, och jag har haft många krämer från The body shop, men den är abslout min favorit. 



Hårvårdsprodukter: När mitt hår börjar kännas slitet och torrt så är det bara för mig att ta en dusch med min Macadamia hårmask. Den återfuktar håret, reparerar och förebygger klvuna toppar, gör håret supermjuk och lent och är helt enkelt som magi får torrt och skadat hår. När jag går ur duschen så avslutar jag magiformeln med att ta lite utav min Luxeoil i topparna och sedan över hela håret. Det blir då glansigt, mjukt, lent, frissigheten försvinner och håret är helt underbart efteråt. När sedan magin börjar gå ur håret och det blir flottigt eller volymlöst så brukar jag bara ta mitt Batiste torrshampoo i rötterna, och det blir perfekt igen. Superfin volym och hår som ser nytvättat ut är vad man får av den produkten.
 


Skönhetswebbshoppar: När jag ska shoppa skönhetsprodukter så älskar jag internet. Några av mina favoriter är Beautybay, Eleven och Bangerhead just för att alla deras sortiment är något allderless .
Skönhetsbloggar: Jag älskar Lindahallbergs blogg, just för att uppdateringen är bra, det är mycket fina bilder och bra inlägg, Hiilens gillar jag för att hon gör jättebra steg för steg tutorials och ger bra tips, Frida skoglunds hittade jag nyligen och älskade bloggen från första ögonkast.


Bilderna är lånade från tjejernas bloggar, andra bilder är lånade från google.

Tips och ideer för en bättre hy!

Ha en hälsosam livsstil!
Stess, onyttigheter och dåliga vanor är inte bra för din hy.

Tips 1. Ha smink av bra kvalite till ansiktet! Ha aldrig en billig foundation, ett dåligt puder eller en portäppande concealer. Det kan förstöra din hy ordentligt om man har dåliga ansiktsprodukter. Köp av bra märken, gör research, läs på om dåliga och bra ämnen i smink och hitta de perfekta produkterna för dig. Ögon och läppsmink spelar ingen stor roll för din hys välmående, men så ofta du kan borde du verkligen tänka igenom om du verkligen behöver ha massor av ansiktssmink varje dag. En bb eller ccream kan faktiskt räcka, och är mycket bättre för din hud.
Puder från bareminerals, cc-cream från cliniue, concealer från benefit & rouge från too faced.

Tips 2. Ät nyttigt! Att din insida påverkar din utsida är inget nytt, men visste du att även maten du äter kan påverka din hy? Maten du äter påverkar din livstil och hela ditt liv faktiskt. När du äter man med mycket proteiner och vitaminer så orkar du mer och mår bättre, längre. Men när du äter godis, chips, sockerdricka och annat onyttigt så får du energi som försvinner snabbt istället. Myter som att choklad ger dig finnar och liknande kan det faktiskt finnas lite sanning i. Det är ju självklart att det är olika för olika personer, men ät onyttiga saker med måtta och ät mycket grönsaker och proteinrik mat.
 

Tips 3. Drick vatten! Jag vet att det inte är alla som gillar vatten, men det är så sjukt viktigt att dricka det ändå. Din hud torkar ut inifrån om du inte får tillräckligt med vätska varje dag. Tillslut kan du få vätskebrist. Saft, läsk, kaffe och nästan allt annat finns det nackdelar med att dricka mycket av. Men inte vatten.
 
Tips 4. Var hygienisk! Tvätta händerna ofta, vila inte huvudet i handen för ofta, peta inte på finnar, rör helt enkelt inte ansiktet. Bakterier samlas överallt på våra kroppar, men framför allt på våra händer. Vi rör allt från dörrhandtag till vattenkranar och påslakan varje dag. Vi är fulla med bakterier när vi gå och lägger oss och när vi vaknar, och dessa bakterier lägger sig överallt. Din säng tillexempel är full av bakterier, och där ligger du ändå varje natt och sover. Tänk på att byta ut sängkläder väldigt ofta, ha en handsprit med dig överallt och peta inte i ansiktet så borde din hud blir mycket bättre.
 
 

Tips 5. Ta hand om din hy genom att återfukta den. Använd kroppsscrubbar, vanliga kroppstvålar, ansiktstvättar, peelings osv, använd i princip vad du vill på din hy. Men det abslout viktigaste är att ta hand om hyn efter att du tvättat den. Ha en kroppskräm på hela din kropp, och kroppsmör där du är som torrast, till exemepl knän och armbågar. Använd även en bra ansikskräm så att du inte torkar ut ditt ansikte. Att återfukta din hud är bland det abslout viktigaste du kan göra. Känns din hy stram och torr under dagen? Ta på lite kräm och det bör kännas mycket bättre!
Ansiktskräm från philosophy, kroppskräm från Moyana Corigan, kropps scrub från Moyana Corigan, ansiktstvätt från Garnier & kroppstvål från I love..!

Sista tipsen - Var nöjd med dig själv. Ta saker i ett lugnt och fint tempo. Träna och gör saker på dagarna, sitt inte vara still. Ta alltid på solskydd när du går ut. 

Hoppas att något av mina tips hjälpte er, kram! (Jag äger inga utav bilderna i det här inlägget)

Förebild!

Linda Hallberg är en utav mina abslouta favoritbloggare, och dels beror det på hur fantastiska hennes sminkningar är, men även för att hon har en bra personlighet och är sjukt vacker. Tänkte dela med mig av en utav hennes finaste sminkningar, och även visa vilka produkter som hon använt i en av sminkningarna.


(bild lånad från http://stureplan.se/bloggar/linda )

Jag ska verkligen försöka mig på den här sminkningen, men så länge kan vi alla bara njuta av bilder från
hennes superbra blogg! http://stureplan.se/bloggar/linda

  Visst är hon duktig? Hoppas att ni gillade inlägget. Kram!